JJmaxi Webdesign

Webes biztonság

Webes biztonság

A JOOMLA alapjában véve egy elég biztonságos tartalomkezelő rendszer, és számos fejlesztő dolgozik azon, hogy folyamatosan javítsák és biztonságosabbá tegyék a JOOMLÁT. Természetesen a biztonságért folyamatosan tenni kell, vagy legalábbis érdemes, ellenkező esetben kellemetlen meglepetésekkel szembesülhetünk. Ha megtörténik a baj és feltörték az oldalunkat, akkor először ne a JOOMLÁT hibáztassuk, hanem gondoljuk végig, hogy valójában megtettünk-e mindent a weboldalunk biztonsága érdekében és folyamatosan frissítettük-e rendszerünket a legújabb verziókra. A frissítésre nem csak a biztonsági rések javítása miatt van szükség, hanem az új verziókban általában egyéb javításokat és a JOOMLÁVAL kapcsolatos optimalizációkat is kapunk.
joomla biztonsági csomag
Weblapkészítés szolgáltatások: joomla portál felügyelet, joomla felügyelet, joomla karbantartás, joomla portál karbantartás, joomla oktatóanyagok, joomla telepítés, joomla weboldalak létrehozása, joomla portál kialakítása, webshop készítés, webshop kialakítás.

 

Érdemes megszívlelni az alábbi gondolatmenetet a JOOMLA biztonságával kapcsolatban:
Az alábbi cikket Brad írta a dev.joomla.org oldalon blogjában. Nagyon tanulságos, főleg kezdők részére! Persze mindez negatív értelemben. A cikkben leírtakat a szerző a fórumokon tapasztaltak alapján írta. Tanuljunk belőle!
10.
Weboldalainkat a legolcsóbb tárhelyszolgáltatónál helyezzük el, preferáljunk egy megosztott szervert, ahol sok száz weboldal létezik, amelyek között sok magas látogatottságú pornó oldalak is vannak!

09.
Ne pazaroljuk időnket feleslegesen mentésekre, megteszi ezt a szolgáltató helyettünk!


08.
Ne foglalkozzunk sokat a PHP és a Joomla! biztonsági kérdéseivel foglalkozó beállításokkal! Telepítsünk nyugodtan! Ha baj van ráérünk akkor gondolkozni a teendőkről!

07.
Használjuk ugyanolyan felhasználónevet és jelszót banki számlánkhoz, a Joomla! adminisztrátori, Amazon, Yahoo hozzáférésükhöz, stb.! Ki követi nyomon a jelszavakat? Ahelyett, hogy időnként jelszót váltanánk, hagyjuk meg mindig és mindenhol ugyanazt a jelszót!

06.
Készítsünk egy szép Joomla! oldalt, dőljünk hátra és utána hagyjunk mindent változatlanul, ne frissítsük! Mi rossz történhet?

05.
Minden új frissítést kipróbálás nélkül azonnal telepítsünk az élő weboldalon! Minek lenne szükség fejlesztésre, szervertesztelésre? Ha a telepítés nem sikerül, távolítsuk el az összetevőt! Ez feltehetőleg magától megszünteti az okozott hibát!

04.
Minden további nélkül bízzunk meg a külső fejlesztők munkájában és telepítsünk minden szépen kinéző összetevőt! Bárki tud könnyen Joomla! bővítményt írni, amely azonnal tökéletesen működik és blokkol minden külső rosszindulatú törési kísérletet!

03.
Ne foglalkozzunk olyan aprósággal, mint a legfrissebb Joomla verzióra frissítés! Idáig semmi sem romlott el! Sok hűhó semmiért!

02.
Ha az oldalt feltörték, azonnal ugorjunk a Joomla! fórumaira és írjunk egy szép hozzászólást: “Segítség! Feltörték az oldalamat!” Figyeljünk arra, hogy semmiképpen sem adjunk meg fontos információkat, ne is említsük, hogy melyik Joomla! verziót használjuk és melyik bővítmény telepítése után tapasztaltuk a bajt!

01.
Miután feltörték oldalunkat, töröljük a crackelt fájlt és ezzel részünkről a fáklyásmenet! Ne böngészzük a naplófájlban a bejegyzéseket, hanem változtassunk jelszót, töröljük a Joomla!-t és másoljunk vissza egy korábbi mentést! Azután, amikor másnap újra feltörik az oldalt, akkor sikítsunk fel hangosan: “újra betörtek!” és gondoljuk azt, hogy mindez a Joomla! hibája. Hagyjuk figyelmen kívül, hogy a hackelt fájl eltávolítása nem az egyetlen lépés a teljes helyreállítása folyamatában!
Szeretné rendszerét biztonságban tudni, és esetleges probléma estén a lehető legszakszerűbb hibaelhárítást alkalmazni? Dőljön hátra és rendelje meg felügyeleti és frissítési szolgáltatásunkat. Bízza szakemberekre weboldala karbantartását!
Weblapkészítési szolgáltatások: webdesign, webdizájn, weblapkészítés cégeknek és magánszemélyeknek, joomla honlap készítés, joomla weboldal készítés, joomla portál rendszer készítés, joomla portál rendszerek készítése, joomla portál rendszer kialakítás, joomla portál rendszerek kialakítása. A partner kérésének megfeleloen kialakított weboldal, honlap optimalizálás, joomla weblap ,joomla portál.. A webdesign, webdizájn, weblap, portál, joomla webportál minden esetben egyedileg készül. Céges joomla weblap, céges weblapok, céges weboldal, céges weboldalak, céges honlap, céges webdizájn, céges honlapok, céges weblap kialakítás és egyedi ötletek megvalósítása.
Ön itt van: Kezdőlap Webdesign Webes biztonság